perjantai 9. maaliskuuta 2012

Varhaismummon mattoturinoita

Hiihtolomalla oli vähän aikaa, joten mitäpä muutakaan tällainen varhaismummo olisi tehnytkään kuin kutonut maton. Alunperin insipiraatiota sain tästä matosta, mutta yksinkertaistin sen äärimmilleen ja tein vain raitoja. Olihan tämä kuitenkin elämäni ensimmäinen matto, joten mitään kovin monimutkaista en viittinyt ruveta tekemään. the beginningBalls Väreiksi olin alunperin ajatellut mustaa ja valkoista, mutta ihan täysin mustaa Taitoshopissa ei ollut. Otettiin sitten tommoista ihan tummansinistä, joka tietyssä valossa kyllä näyttää melko mustalta.

Kangaspuita pystyi varaamaan Sovintolasta, josta sitten varattiin tälle viikolle ja paikalla oli ohjaajakin näyttämässä miten tämä matto nyt syntyy - vaikka olisihan noita neuvojia ollut jo omasta takaakin :D
Beginning  
Taustalla kuului millon YleX, milloin Kari Hotakaisen Juoksuhaudantie(jaksoin kuunnella toisen CD:n puoleen väliin - sitten alkoi päähenkilön omakotitalopakkomielle tuntua vähän kuivalta), ja viimeisenä päivänä sivistyneesti ranskalaista musiikkia.

Kyllä se jo aika äkkiä alkoi näyttää ihan maton näköiseltä! Vähän reunat ovat epätasaiset, mutta yritän lohduttautua sillä, että hei - se on miun eka matto.Almost finished Välillä piti pitää kahvitauko. Termarissa oli mukana kuumaa pannukahvia ja lisäksi oli äidin tekemää pannukakkua omenahillolla, mmmm. Tuo haimuki on miun lemppari, 50 snt kirpparilta <3Break Ja toisen päivän iltana se alkoi jo näyttää valmiilta!Ready 1,8 metriä, kaksi päivää. Halusin sellaisen ihan selkeän ja yksinkertaisen, enkä mitään perinteistä räsymattoa - vaikka olisi sellainenkin kyllä ihan kiva! Ehkä seuraavaksi projektiksi sitten sellainen, ja tällä kertaa vanhoista kuteista :)close 
Oli kyllä fiksu olo kun menin käsityökauppaan ja kysyin: "Onko täällä madon kuteita?" Huomasin kyllä heti sanoessani että hetkinen, joku meni pieleen... Kauppias hymyili ja korjasin äkkiä virheeni nauraen.

Semmosta tällä viikolla! Mitenkäs teidän hiihtoloma? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! :)