sunnuntai 25. joulukuuta 2011

Virkatut asiat

Joka vuosi miulla on jokin teema niin joulukorteissa kuin -lahjoissakin. Yhtenä vuonna tein kangaskasseja ja viime vuonna innostuin väkertämään virkattuja kukkia. Tänä jouluna ostin ison vyyhdin matonkudetta Taitokorttelista - aluksi tosin itseäni varten, myönnetään, mutta kun kudetta jäi niin älyttömästi yli, niin samallahan sitä muillekin tuli tehtyä. Niin mitä, yleisö(=noin yhdeksän lukijaani) kysyy kärsimättömänä.
Blue bowl
 Kulhoja, rasioita, koreja, asioita mihin voi laittaa muita asioita - miksi niitä nyt nimitetäänkään tuolla Internetin ihmeellisessä maailmassa(mitä tämä ei toki ole, ööö..?).
Blue bowl 2
Näitä tein kaksi, toisen täytin muumipurkilla :)
eevanmysli
E:n korin(onpas salaperäistä ku nimiki näkyy tuossa) täytin myslillä!















Myslisekotuksen tein Punnitse&Säästä-kaupan vadelma&omena-myslistä, jossa on kokonaisia kuivattuja vadelmia, ah! <3 Lahjan saaja ei tätä kyllä edes tiennyt, mutta toki oletin hänen olevan niin fiksu että hän itse asian huomaa! :D

Bowl
Tätille meni sitten vihreä kulho, johon äiti keksi, että tehdään kansi. Aika suloinen tuli siitäkin!
Olin lukenut näistä blogeista, Suuresta käsityölehdestä ja nähnyt myytävän mm. kirpputoreilla, mutta olin aina aatellut että näiden tekeminen olisi jotenkin hankalaa. Mutta sitten kun kämppiksen sisko teki tällaisen, uskaltauduin sitten miekin! 

Ja ohje on naurettavan helppo - 6 aloitussilmukkaa, yhdistetään ympyräksi ja aletaan lisäämään jokaisella kierroksella 6 silmukkaa lisää - ensin 12, sitten 18 jne, kunnes ympyrä on halutun kokoinen. Sitten vaan virkataan kunnes kulho-asia on sen kokonen kun sen haluaa olla. Helppoa kuin heinänteko! Tai oikeastaan helpompaa, sillä kun on huhkinu sadonkorjuuaikaan pellolla 30 asteen helteessä muutaman tunnin mättäen hangolla paaleja traktorin peräkärryyn, alkaa virkkaaminen kuulostaa hyvinkin houkuttelevalta. (Ei sillä ettei se kyllä kuulostaisi jo muutenkin. Oliko ehkä säälittävin lause ikinä :D)

Mutta siis. Ei ole vaikeaa, jos tuli nyt selväksi.
bowl
Rice and bowl
Sisälle laitoin puuroriisiä.
Rice in a bowl
Vielä jäi tuota sinistä lankaa ja äiti löysi vanhoja matonkuteita ullakolta. Jos vielä muutaman tekisi..!

//For christmas presents I made some crocheted baskets, which were surprisingly easy to make!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! :)