sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Viikonloppu rannalla


Tai oikeestaan rannassa, jos ollaan kieliopillisesti oikein. Nimittäin serkku muutti Lappeenrantaan jo syksyllä ja vasta nyt sain ajoiksi päästä käymään siellä! Lappeenranta harbor in the wintertime
Matka alko tosi hyvin VR:n perinteiseen tapaan, puolitoista tuntisella myöhästymisellä. Eipä se niin kyllä haitannut kun ei ollu kovin kiire, mutta pikku hiljaan alkoi tulla vähän tylsää siinä..! 
Train Lauantaina käytiin taidenäyttelyssä Etelä-Karjalan taidemuseolla. Oli tosi mielenkiintosia töitä, suosittelen käymään! Siellä oli otettu myös vieraat huomioon - vanhalla pöydällä oli valtavasti saippuoita, joiden pintaan piti kirjoittaa "asia, muisto, ajatus, josta haluat puhdistautua - päästää irti". Joku Mico oli ollut kovasti jonkun ajatuksissa, sillä kyseinen herra oli päässyt aika moneen saippuaan :DSoaps
Sitten perinteisessä museossa(no en muista nimeä, mutta jotain Lappeenrannan historiaa siellä oli) nähtiin ihana 70-luvun tyyliin sisustettu olohuone! Haluan tuon tapetin, tuon telkkarin ja nojatuolin! Huomatkaa myös jättikokoiset silmälasit tv-tasolla :)
70's
Taidekaupassa oli myynnissä tuttuja maalareita. Mutta anteeksi vain, miusta Salvador Dali näyttää tuossa enemmän joltain sirkustirehtööriltä(sillä on VIITTA päällä...!) kuin taiteilijalta.. Takana aika myrtsi Vincent Van Gogh, jonka korva oli tarralla kiinni ja sen sai irti, siinä luki että "Give the ear someone you love". Hmm, tosi romanttista - "hyvää syntymäpäivää! tässä ois tämmönen Van Goghin korva!".

Salvador Dali and Vincent Van Gogh dolls
Linnoituksen alueella oli museoiden lisäksi myös Kahvila Majurska, Majurskan talossa. Se oli iiiiiihana(kyllä, kaikki i-kirjaimet olivat pakollisia) kahvila! Voi tuota kakkujen määrää!
Lovely cakes
taulu
Tarjolla oli myös hauskannimisiä drinkkejä: Vänrikin viettelys, Luutnantin lumous ja Lotan loraus!
Pakkohan se oli kokeilla, vaikka niissä ei mitään vahvempaa sitten ollutkaan, semmosia lasten drinksuja! :D Mutta ihan hyvän makusia ne oli kyllä!

1800-luvun puolessavälissä rakennettu talo oli rikkaitten upseeriperheiden käytössä, ja Suomen itsenäistymisen jälkeen siitä tuli kulkutautisairaala. 50-luvulla siinä toimi myös sateenvarjotehdas, että on pytingillä historiaa! Ja se kyllä näkyi sisustuksessakin.
Old-fashioned things on a shelf 
Just someone random
Tyytyväinen turisti!
Muissa talon osissa oli älyttömästi käsityökauppoja, jonne jätin suloiset englannin lakritsi-korvikset kun mokomat olisivat maksaneet 9 euroa. Mutta pakko tulla tuonne takaisin ensi kesänä, siellä oli ihan mahtava uimaranta ja taidemuseolla on Mauri Kunnaksen näyttely, ooh! Ja en oo ikinä nähnyt hiekkalinnanäyttelyä, mikä tuolla järjestetään, joten silloin siis taas uudestaan! Viimeistään.Lights on trees 
Lisäksi pizzaa, tortilloita, saunomista, Putous(MIKSI SULO TIPPUI, MIKSI...???), Frendejä ja hengailua. Eipä ihanaan viikonloppuun paljon muuta tarvitakaan! :)

2 kommenttia:

  1. 70-luku on kyllä niin värikylläisyyden ja kivan muotoilun aikaa...nami nurkkaus :P

    VastaaPoista
  2. Zeus: Kyllä vain :) Kyllä olis hauska itekin tommanen nurkkaus omistaa!

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)