sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Varsin myöhästynyt postaus


Joo joo pääsiäinen meni jo, mutta pyöräytin niin älyttömän hienon kakun, että se on nyt pakko jakaa! Se on appelsiinicharlotta, jota tein viimeks yläasteen kotsantunnilla ja siitä asti oon miettiny, että pakko tehä tuota uudestaan. Orange cake
 Ohje oli hyvin helppo - tai en edes tehnyt ohjeella, joten se nyt kertoo edes vähän jotain tän vaikeustasosta. Laitettiin vaan appelsiinirenkaita muovikelmulla vuorattuun kulhoon, sitten erikseen tehtiin rahka(ite laitoin vaniljarahkaa, persikkasosetta, kermaa ja sokeria), johon sitten lisäsin 5 liivatetta. Ohjeen kanssa oli vähän ongelmia kyllä, ku en liivattetta oo hirveesti tottunu käyttämään, mutta kyllä se siitä sitten kunhan muutaman kerran tavasi, että ensin kylmään ja sitten kuumaan veteen..! Sitten vaan rahka appelsiinien päälle ja kylmään jähmettymään, ja kun otetaan takaisin, niin käännetään ja ta-daa! Super-mahtava-ja-helppo appelsiinijälkiruoka on valmis! Varoitan kyllä, että tuo ei ihan hirmu helposti pysy yhdessä kasassa, mutta hyvää se oli!
Sisko oli tehnyt lisää kakkuja, mmmmm :)

Yleensä tuon ulkomailta aina tuliaiseksi ruokaa, eikä Ranskan matka jäänyt poikkeukseksi! Parin roséviinipullon(á 3e.... Ois pitäny vaan jäädä sinne, eikö halpa viini muka riitä syyksi?) ja suklaaherkun lisäksi toin lapsille näitä.
  French candy Ulkokuori maistui ihan ehtoollisleivältä, ja sisällä oli jotain kirpakkaa karkkijauhetta! Oli niin hassuja että oli vähän pakko ostaa :D Noita kyllä veti vähän monta kerralla, että onneks oli vaan yks pussi!


Ja viime viikonloppuna olin reippaasti auttamassa siskoa paikallisissa urheilukisoissa - kisakahviossa!
kisakahvio
Graafisen suunnittelun opiskelijana suunnittelin äärettömän upean kyltin, joka veti väkeä kuin häkä! (mikä sanonta!)
  kafe
Oli kyllä hiukan noloa, kun tämmöinen olevinaan lukion käynyt rupesi miettimään yksinkertaisia laskutoimituksia päässä: "Okei, jos pulla maksaa 1,5e ja kahvi euron, ja kun tuo otti kaks pullaa ja kaks kahvia ja anto miulle 20 e setelin... Paljon siitä tulee takasin?" Hyvä etten kaivanut jos laskinta esille...! Vois kyllä ehkä vähän harjoittaa näitä päässälaskutaitoja!

Siskonlapset oli tietenkin myös urheilemassa ja Noora-täti taas räpsi kuvia, kun kaikki kolme mukulaa saivat mitaleja, jee!
wait
Palkintoja odottelemassa.
palkinto
Mitä väliä millään mitaleilla, kunhan saa suklaamunia!
Tää nyt oli vähän tämmöstä randomia settiä tällä kertaa, mutta kyllä se Ranska-postaus siellä vielä joskus tulee! Nyt oon kyllä päättänyt, että ensi viikolla oon ahkera - teen värinhallintaesseen, esitelmän ft. E&A, kuvakäsikirjotuksen(tosin onneksi en yksin), muokkaan korukuvat, joita kävin pari viikkoa sitten kuvaamassa Nurmeksessa, ja teen kurssisuunnitelman ja apurahahakemuksen Kyprokseen! Vieläköhän jotain uupui. Ai, kas, ja ensi viikolla on myös kesätyöhaastattelu ja anniskelupassiin lukeminen. 

Eipä ainakaan tekeminen lopu kesken!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! :)