tiistai 12. huhtikuuta 2011

Kevätsää lämmittää

Jos ette vielä ole kuulleet tarpeeksi hehkutusta tästä joka vuosi yllättävästä keväästä, niin tässäpä vähän lisää: katsokaa ulos! Siellä on kevät(tai no ei ehkä nyt kun on pimeää)! Aurinko on siis taas uskaltautunut sieltä pilvien raosta ja näiden miljoonan kouluasian(etsi fontin historiaa, tee vaakuna-ryhmätyö, etsi n. miljoona maalausta 3-kiloisesta kirjasta taidehistorian kurssia varten jne) välissä on huomannut ihmeellisiä asioita - mm. pyöräilyä ilman loskakeliä(tai no ehkä vähän), ja lisäksi kesäterassi! Ah ihanaa.

Mutta että mitä sitä on tehty?

No luin kirjan, Kulinaristin kuoleman. Tuo osui käteeni jo kirjakaupassa mutta nuukana ja köyhänä opiskelijana sen sitten lopulta kirjastosta nappasin. Kirja kertoo siis kulinaristista, joka lepää kuolinvuoteellaan ja hänellä on kielen päällä juuri se maailman ihanin maku, mutta ei saa sitä mieleensä. Kirjassa hän sitten menee omiin muistoihinsa ja yrittää yhyttää kyseistä makua lasten ja vaimon ja tyttöystävän katsellessa katkerana vieressä. Tuomio: ihania ruokakuvauksia (yksi taisi kestää tyyliin puoli sivua!), joista osa saattoi ihan helposti viedä puolikin sivua.
Mietin kyllä koko kirjan ajan, että kulinaristin täytyy päätyä johonkin hyvin yksinkertaiseen ruokalajiin, sillä hän oli koko kirjan muistellut parhaita viskejään, sorbettejaan, kalojaan ja lihojaan. Ja, no, tavallaan se olikin hyvin yksinkertainen. Luulin kuitenkin, että koska kirjassa keskityttiin myös kulinaristin lähipiirin mielipiteisiin(yleensä aika negatiivisiin, paitsi kissalla :-D), kulinaristi tulisi vihdoinkin lopun hetkellä järkiinsä ja pyytäisi perheeltään anteeksi sitä, että on ollut etäinen ja huono isä. Mutta kun ei. Jätkä vaan keksii maailman ihanimman ruoan(eli tuulihatut <-mustaa teksti jos haluat tietää!) ja pyytää palvelijan niitä tuomaan. Hienoa. Olisi ollut kiva, jos kulinaristi olisi kehittynyt ihmisenä tai jotain muuta ennen kuolemaansa, mutta täytyypä kai todeta, että ei elämäkään ole aina niin dramaattista.

Mutta se niistä pohdinnoista, nyt tullaankin sitten tähän päivään. Ja vaihteeksi taas pari pärstäkuvaa tähän alkuun, kun kerrankin aurinko paistoi tuolleen ihanasti huoneeseen.


Outoa, kun päällä oli kaulusmekko. Ostin sen neljällä eurolla kirpparilta, eikä ollut paljon Nanson mekosta! Oli kyllä hieman vaikeuksia pyöräillä tuolla lyhyellä helmalla.. :D

Illalla aurinko hemmotteli vieläkin, joten lähdin ulos vähän kuvailemaan. Yleensä en tykkää ottaa maisemakuvia kun ne on miusta niin tylsiä, ihmiset on paljon mielenkiintoisia kuvattavia, mutta tässä nyt tällaisia "ihan kivoja" "muutama" :P
Pielisjoki sulaa!
Rakas ajoneuvoni!

(kuvat saa isommaksi klikkaamalla)

Ei ollut ravintola auki :( No, kesällä sitten! Ihanat lasi-ikkunat oli tuossa ravintolassa kyllä, pakko sinne suunnata kunhan se aukeaa(niin kuin aika moneen muuhunkin paikkaan)
Torstaina onkin sitten vähän erikoisempaa luvassa kun suunta on etelään päin! Ei kuitenkaan niin etelään että siellä bikinikelit olisi, vaan ihan tuonne pääkaupunkiin ja Turkuun. Helsinkiin mennään siis luokan kanssa tutustumaan erilaisiin graafisen suunnittelijan työpaikkoihin(mainostoimistoja yms) ja näyttelyihin, ja Turkuun menen ystävän luokse, jota näin viimeksi kesällä, hui! Kiva loppuviikko siis luvassa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! :)