perjantai 29. huhtikuuta 2011

Täytetyt paprikat

Innostuin ensimmäistä kertaa elämässäni tekemään täytettyjä paprikoita. Ohjeen vedin tällä kertaa ihan tuolta pääkopan uumenista, eli soveltamalla mentiin.
Ensin pilkotaan vähän kaikkea ihanaa - sipulia, kesäkurpitsaa, porkkanaa. Voi laittaa myös purjoa tai kaalia tai mitä näitä nyt on.
Kuullotetaan kaikki öljyssä. Samaan aikaan voi laittaa riisin kypsymään.
Nyt seuraa vaikein kohta: paprikan leikkaus. No ei se edes kyllä ollut vaikee. Leikataan vaan paprikalle "hattu" ja otetaan kaikki siemenet ynnä muut ällöt osat pois!
Sitten vaan kaikki sekoitetaan mössöksi. Laitoin lisäksi vielä soijarouhetta ja mausteita.
Sitten vaan mössö tungetaan paprikoihin(osaan niin kauniisti kertoa nämä termit)
Ja hatut paprikoille päähän ja uuniin! Mie laitoin nin 150-asteiseen, koska pelkäsin että ne palaa helposti, mutta siellähän ne sitten oli jotain 40 minuuttia. Olisivat kyllä pitempäänkin voineet olla, ei ollut paprika vielä ihan pehmeää.

Valmiit ryppypaprikat! Ja hyvältä maistuivat, tosin aika paprikaiselta(ihan tosi?), ja syömisen kanssa oli vähän säätämistä :D Mutta voin suositella! Tosi helppo tehdä!
Jälkiruoaksi tein sitten persikkarahkaa. Sekin maailman helpoin ohje - soseuta persikat, vatkaa kerma, lisää rahka ja sokeri ja siinä se!
Toteutin taas taiteellista lahjakkuuttani tässä koristelussa.
// I made some stuffed peppers the other day for the first time. So easy and so delicious!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! :)